Kapitel 16

Det här kapitlet är kort, men det är bara för att jag ska skriva extra långt nästa gång. Hela den här veckan har vart fullpackad och därför blir det ett kort kapitel. Jag hoppas att det är OK, men det är mest ett dialog kapitel.:)



"Va?" sa jag.
" Han har fått förhinder sa jag ju."
 "Vad för förhinder!?" skrek jag. Hur kunde Mike vara så dum att han inte förstod det...
"Ehm..." han tystnade och fortsatte sedan "ehm..."
"Snälla säg!" skrek jag vädjande men Mike verkade inte vilja svara för han skakade bara på huvudet och sa: " Inget, jag skulle inte säga..."
Jag himlade med ögonen och sprang mot dörren intill hotellrummet. Den var låst.
" Öppna dörren Mike!"
"Nej."
"Jo!"
"Nej sa jag ju!"
Mina händer sökte efter lysknappen och fann den brevid dörren. När rummet lystes upp av lampan i taket  började jag rycka, vrida och dra i handtaget, dörren vägrade öppna sig. Min högerfot sparkade hårt på dörren och jag andades häftigt. Inte för än jag kände trycket at Mikes hand på min aläppar förstod jag att jag hade skrikit.
" Tyst, snälla Carmen. Det bor fler på hotellet."
Jag slappnade av och vände mig om för att söka tröst hos Mike, men istället för att säga tröstande ord och krama mig backade han undan. Där stod jag kvar vid dörren och såg ut som en liten flicka som blivit bestulen av sin glass.
"V-vad..." stammade jag fram.
" Du är en människa, vilket betyder att du har varmt blod i dig. Jag har redan förklarat allt det här för dig Carmen!"

Hans svarta ögon mötte mina och jag kom ihåg hur han berättat det för inte alls länge sedan. Jag satte mig på huk och gnuggade mina händer över mitt gråt spränga ansikte. Vad hade hänt med Nick? Höll han på att dö? Var det de 12 läskiga vampyrerna som kom för att döda mig men sen träffade på Nick och nu höll på att slita honom i stycken?
"Nej...nej...nej." sa jag och reste mig upp." Ge mig nycklarna till dörren annars hoppas jag ut genom fönstret."
Carmen, lyssna på mig. Du kan inte göra något för att hjälpa honom. Vad du än gör så kommer det bara att bli svårare för Nick. Du har inte sett hur han blir när han ska beskydda någon."
Jag suckade och stegade iväg mot fönstret och lossade de gamla hakarna som höll fast fönstret och kylan slog emot mig genom en kall vind. Jag huttrade och drog koftan tätare runt om mig.

" Carmen!"
Mer hörde jag inte för jag klev ut genom fönstret och susade ner mot gatan.

---------------------------

Jag kommer att dö. Dö. Dö. Dö. Min kropp kommer att mosas mot gatan eller slås sönder mot den röda brandposten. Äckligt var det enda  jag kunde tänka på de sista sekunderna innan jag slog i marken.
1...
2...
3!
Jag knep ihop ögonen och bet ihop tänderna hårt och förväntade mig en förfärlig smäll, istället hörde jag en mjuk duns och jag öppnade ögonen och såg rakt upp i ett par nattsvarta ögon. Mike.
" Mike! Du räddade mig! Åh förlåt, jag visste inte att det var så långt till marken och jag ville verkligen till Nick..." Mike avbröt mig och sa: "Om du ni så himla gärna vill vet så ska jag säga det." han tog ett djupt andetag " Han träffade på Nigeri klanen."

Kapitel 15

Jag sprang genom den mörka skogen och hörde den fridfulla  tystnaden i skogen tystnade. Träden slutade blåsa i vinden och bäcken slutade porla. Ljudet av fåglarnas glada kvitter ersattes av en röst som sjöng underbart vackert men som samtidigt skrämde livet ur mig. Ingenting hördes och luften var kvav och värmen påträngade. Jag ville slita av mig kläderna men upptäckte till min stor förskräckelse att jag bara hade en tunn tunn klänning som böljade över mina ben. Helt plötsligt greps jag av en rädsla så stor att jag inte kunde motstå lusten att springa iväg från det som skrämde mig. Grenarna rev mig i ansiktet och taggbuskarna slet i min klänning. Revor uppstod i tyget och det blod sipprade fram från skrapsåren i mitt ansikte. 

Den hårda marken under mina bara fötter bestod av jord men när jag slog undan den sista grenen ersattes den av mjukt grönt gräs. Jag stannade och såg mig om. Vart var jag någonstans? Mina blick gled runt hela den gräsbeväxta ängen och stannade tvärt när den mötte ett par andra ögon. Den blicken och dom ögonen kunde jag känna igen vart som helst. Det var Nick. För en stund så drunknade jag i hans längtansfulla blick och drömde mig bort. Bort till sjön där jag hade kysst honom i en annan dröm och sedan tillbaka till gräset. 

En sekund slet jag bort blicken för att kika på vad som fanns bakom Nick och stelnade till.
"Spring Nick. Spring." var det enda jag sa. Sedan kastade jag mig framåt mot den mörka skuggan.

Jag satte mig tvärt upp i sängen och andades häftigt. Svetten rann längs min rygg och tårar seglade sakta ned över mina kinder. Mina händer for genast upp och torkade bort så många tårar som möjligt. Men det fortsatte bara att rinna och jag reste mig upp för att sedan kasta mig på sängen och bita hårt i täcket. Vänta nu, var jag i en säng? Det betyde ju att Mike hade lagt mig här.
"Mike?" sa jag med sömnsprucken röst.
På mindre än en sekund vara Mike framför mig på huk. " Jag stannade till lite på ett motell. Du kunde inte hålla i mig längre, du släppte bara taget hela tiden och jag orkade verkligen inte hålla dig uppe. Inte för att jag är svag eller så utan din... din doft utav ditt blod. Det är som om att du skulle ha en kall cola med is och citron framför dig en varm sommar dag. Man kan stå emot men det är näst intill omöjligt för vissa. Vissa som jag."

"Åh." var det enda jag sa. Det var inte ofta man hörde någon prata om hur gott ens blod skulle smaka eller hur underbart jag doftade. Mike försvann in i mörkret än en gång men jag hann se hans nattsvarta ögon och den tunna, tunna strimma rött som löpte runt kanten.
Tysty frågade jag om varför han hade gjort illa mig innan. Det var ju så smärtfullt när han bröt min käke. Jag rös av bara minnet.
"Jag hade tänkt ta dig som mellanmål men när jag kom hem till Kathy berättade hon om dig och Nick. Kathy och Nick har blivit nära vänner genom mig så det pratar om ganska mycket över telefon. Jag är inte direkt den som ringer och håller på och babblar så det blir dom två som pratar."
" Okej, tack." sa jag och lade till: "att du inte åt upp mig alltså."
" Ingen orsak." sa Mike innan han tystnade helt och var ett med mörkret.

God natt igen Mike. Jag tror nog att jag måste sova lite till." precis när jag sa det kände jag hur trött jag var egentligen. Jag trodde att jag hade sovit jättelänge men det hade jag antagligen inte.

------------------------------

Jag vaknade till av ett ljud men vågade inte röra mig så jag låg stilla kvar och lyssnade. Det hördes ett klick och sen Mikes röst.
" Ja, hon är här. Varför kommer du inte för?"
Tystnad och Mike instämmde med något som den andra personen sa. Troligtvis pratade han i telefon.
" Jaha, men då så. Jag skall meddela Carmen så fort hon vaknar."
Då satte jag mig upp helt och prasslade jätte mycket med det vita, fluffiga hotell täcket.
Mike var genast vid ändan av sängen och sa: "Oj, hon är visst redan vaken. Adjö". Sedan fällde han ihop mobilen och stoppade ner den i hans jeansficka.

"Vad, vad, vad?" sa jag nervöst. Tänk om något hade hänt Bella eller hans familj. Eller Nick...
"Det är inget läskigt Cam. Lugna ner dig!"
    "Jag är lugn. Jätte lugn faktiskt, titta själv" sa jag och la mig ner för att se avslappnad ut.
Mike skrattade till - "Du är ju lika stel som en pinne!"
"Jamen strunta i det och säg vad det var du skulle säga till mig när jag vaknade!"
"Nick är på väg hit, han skulle vara här inom en halvtimme sa han."
Jag sken upp av glädje och kände först nu hur mycket jag saknade honom.Åh så jag saknade honom.

Mikes telefon ringde igen och han svarade genast efter att han kikat på displayen för att kolla vem det var.
"Nick." sa han.
Han spärrade upp ögonen och nickade och mm:ade innan han la på och riktade sin blick mot mig.
"Han kan inte komma. Han har visst fått några förhinder."



Kapitel 14

Den kalla vinden slet i mitt hår och gjorde så att jag hackade tänder. Mike märkte ingenting men det gjorde jag. Snö blandat med isande vind är inte bra för en bräcklig männska som jag, det är något för kalla vampyrer som aldrig fryser. " Snälla Mike, vart ska vi?"
  " Snart framme..."  mumlade Mike till svar
Sur och tvär sparkade jag till honom med ena foten. Ingen reaktion såklart, han var ju trots allt en vampyr. Det fick mig att tänka på hur svårt alla vampyrer hade att säga just ordet vampyr. Eller i alla fall familjen Cullen, det försökte alltid prata runt det ordet så här kunde det ofta låta - " ... en av oss" eller " Vi annorlunda...". Jag hade aldrig haft problem med det ordet jag rent av älskade det. Vampyr. Det satt så bra i munnen och smek mina läppar när det lämnade min mun.

Vampyr. Vampyr.

"Vad menar du med det?"
Mikes röst kom från ingenstans och jag hoppades att jag inte hade sagt det högt. Sådant var alltid så pinsamt för mig.
 "Uhm... Vadå?" sa jag tyst.
" Du sa vampyr, vampyr som om du talade om en gud eller högre makt."
Jag svalde och mumlade ett svar " Eh, jag tänkte bara på..." min röst dog bort i slutet för jag kom inte på vad jag skulle säga men Mike brydde sig inte om mina känslor eller helt plötsligt röd blåssande kinder.
"Ta inte illa upp nu Carmen men... Kan du sluta rodna så förskräckligt läckert?"
 Va? Tyckte han att jag var läcker? Läcker som i sexig het och förödande vacker?
  "Nu är det min tur att ställa samma fråga- Vad menar du med det?" sa jag.

"Om du inte har märkt det så är jag en vampyr och alla dina andra vänner också. Och en av dom är otroligt törstig och bär en varm, levande människa på ryggen. Det finns en stor risk att den törstiga vampyren är jag som du just nu håller fast i." han tystnade och la sedan till " Så snälla Carmen, sluta rodna."

Förläget gömde jag ansiktet bakom mitt hår och försökte innerligt att inte tänka på något pinsamt. Det misslyckades totalt då jag bara tänkte på hur Mike längtade efter mitt läckra blod. Läcker. Kunde jag vara läcker? Lika underbar som Rosalie? Fast det var omöjligt. Ingen kunde mäta sig med Rosalies skönhet och hennes svallande lockar som rörde sig i perfekt harmoni. Eller hennes doft av tusen väldoftande blommor på en sommaräng. Liljor var också en underbar doft. En doft som påminde mig om Nick.

Åh, så jag saknade Nick. Jag saknade de få gånger som jag flätat in mina fingrar i hans hår och den enda kyssen jag någonsin delat med honom. Hans guldiga ögon som lyste de få gånger han sett mig. De få gånger han varit i min närhet. Alla gånger var få och allting som jag någonsin hade av honom var få. Få som i litet. Men något som inte var litet eller meningslöst var min kärlek till honom. Kärleken till Nick som jag knappt kände men ändå visste allt om. Allt om hans personlighet och hjärta som gjorde att han valt en annan väg som vampyr. 

Vampyr.

Än en gång smekte ordet mina läppar som en sval bris en het sommardag. 
"Vad är ditt problem Cam?" sa Mike
"Va, vadå?"
  Är du helt besatt av vampyrer eller har du blivit galen? Galen är du nog eftersom du sitter på min rygg och rodnar igen..."
 "Fan också. Det börjar bli riktigt pinsamt det här." sa jag argt.
 Varför kunde jag inte hålla något för mig själv? Jag var minsann alltid tvungen att skämma ut mig, och speciellt för farliga djur och människor.

" Kan vi komma överens om en sak Carmen?" frågade Mike
       " Ja."
" Sluta tänka på vampyrer och pinsamma saker. Det gör allt så mycket lättare både för dig och mig."
"Okej. Kan vi prata om något annat då?"
 Mike blev tyst ett tag och föreslog sedan att vi skulle prata om godnatt- sagor.
 "Varför i hela världen vill du prata om det?" sa jag förvånat.
 "Hemligt." var det enda Mike sa. Och eftersom att han inte sa något mer var det jag som var tvungen att starta konversationen.

"Min favorit är en med en flicka som förälskar sig i en varg. Visst låter det omöjligt men i slutet tär sig allting bra och de lever lyckliga i alla sina dagar. Precis så som en saga skall vara." Jag la upp hakan på Mikes axel och slöt ögonen när han berättade om sin favorit. Den handlade om en vanlig flicka som nästlade in sig i tomtens hemliga värld. Och i mitten av sagan hände det en massa hemska saker. Nissar dog när renarna startade ett uppror. Tomten kom sedan till undsättning men det var försent. Försent för att rädda de små nissarna som hade hamnat nere i renarnas magar. Jag rös till och skakade lite på huvudet.

Sagan fortsatte och Mike berättade så fängslande att jag i slutet inte kunde hålla ögonen öppna.
" När tomten hade hittade renarnas hemliga gömställe upptäckte han att renarna hade blivit besatta av onda deomner och nissarna hölls fångna nere i ett källarrum. Tomten och hans trogna vän som var en nisse rädda renarna och resten av nissarna. Sedan tog han hem dom till det stora tomtehuset för att ta hand om dom . Han stoppade om dom och gav dom varm choklad med tröstande droppar av mint och små fluffiga mumsbitar av marshmellow. Täckena och kuddarna var svala och sköna mot deras hud och en efter en somnade nissarna. Dagen efter vaknade de och solen sken på den gnistrande nyfallna snön. Produktionen av julklappar fortsatte och allt gick tillbaka till det vanliga. Tomten och nissarna..."

Mycket hade jag hört men det sista hann jag inte höra. Sömnen tog tag i mig och jag slappnade av och drev in i en natt fylld av drömmar och syner om framtiden.


bloglovin
RSS 2.0